Jury

Manuela Šola

Manuela Šola

General Manager - Komunikacijski Laboratorij

Manuela je aktivna članica niza relevantnih strukovnih i poslovnih udruženja poput Hrvatske udruge poslodavaca, gde je predsednica Nadzornog odbora. Potpredsednica je skupštine Hrvatske udruge društava za tržišno komuniciranje (HURA!) te članica Hrvatske udruge za odnose s javnošću. Ujedno je i članica upravnog odbora Crome – Hrvatskog udruženja managera i poduzetnika. Komunikacijski laboratorij pod vođstvom Manuele Šole jedan je od suosnivača regionalne mreže agencija SEEnthesis. Jednu od danas vodećih komunikacijskih agencija u regionu, Komunikacijski laboratorij, osnovala je 2004. godine. Šola je izabrana za ambasadoricu ženskog preduzetništva unutar projekta Female Entrepreneurship Ambassadors. Hrvatska udruga menadžera – CROMA, prepoznala je njen rad i nagradila ju Anton Nino Cerin priznanjem za najboljeg mladog menadžera u 2009. godini. Zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu u industriji kao deo žirija pridonosi kvalitetu brojnih domaćih takmičenja te takmičenja na internacionalnom nivou.

Maja Šplajt

Maja Šplajt

DIGITAL DIRECTOR - REAL GRUPA Zagreb

S preko 17 godina iskustva i rada u marketingu, a više od 9 godina iskustva u marketinškoj agenciji, Maja je stekla duboko razumevanje potreba klijenata i sposobnost prilagođavanja njihovim specifičnim zahtevima posebno za digitalne medije koji se svakodnevno menjaju. Kao direktorka digitalnog odeljenja u Real grupi, ima ključnu ulogu u vođenju i koordinaciji klijenata. Njene odgovornosti obuhvataju sve aspekte upravljanja timom, finansijske i marketinške planove, analize, medijske strategije, pregovore i saradnju s medijskim partnerima, kao i reviziju i saradnju s relevantnim stručnim telima i udruženjima. Maja takođe ima značajnu ulogu u distribuciji projekata, radnih zadataka i odgovornosti unutar svog sektora. Kao stručnjakinja u području digitalnog marketinga, ona pažljivo prati i analizira digitalne finansijske parametre na nivou agencije za sve digitalne medije i klijente. To uključuje praćenje i upravljanje budžetima, finansijskim obvezama i profitabilnosti kako bi se osiguralo optimalno iskorišćavanje sredstava i postizanje željenih ciljeva. Maja je kroz svoju dugogodišnju karijeru imala priliku sprovesti brojne uspešne kampanje za različite klijente kao što su A1, Lidl, Kraš, PBZ, Opel, Ina…

Nela Fegić Moguljak

Nela Fegić Moguljak

Head of Digital i Co-executive direktorka - Imago Ogilvy

Nela Fegić Moguljak svoju je višegodišnju digitalnu karijeru kovala u Neuralabu i Dibsu!, a paralelno je to znanje godinama delila i na Visokom učilištu Algebra na smeru Digitalni marketing. U Imago Ogilvy je došla kao strateški planer, ali digitalna sila je jaka pa je tako i dalje u Imagu, ali kao Head of Digital i Co-Executive direktorka. Zadnjih nekoliko godina rado se odaziva na pozive za žiriranje SoMo Borca, Mixx-a i Effieja, pogotovo jer je često i s druge strane medalje, u timovima koji su primili višestruka priznanja SoMo Borca, Ideje X, MIXX-a, Effieja, BalCannesa i drugih marketinških nagrada.

Petra Mikloš

Petra Mikloš

Account Manager - Imago Ogilvy

Od Community Managera u ENTG-u do Social Media Managera u agenciji Euroart93, Petra Mikloš imala je prilike raditi na brendovima kao što su A1 Hrvatska, Telenor RS i MNE, Telenor/Mobi banka te L’oreal Adria. U Imago Ogilvyju već 4 godine radi primarno kao Account Manager gde iza sebe ima saradnje sa klijentima kao što su Coca-Cola HBC, Franck, Zvijezda, IKEA SEE, PIK i brojni drugi. Inače, zvanična je CM-ica Imago Ogilvyja, pobednica PRINT kategorije Young Lionsa 2022. te shortlistana u Cannesu iste godine, a u najavi ima i knjigu poezije.

NIKA VOJVODIĆ

NIKA VOJVODIĆ

STRATEGIST - PUBLICIS GROUPE ZAGREB

Nika je mlada marketinška stručnjakinja koja radi na poziciji stratega u Publicis Groupe u Zagrebu. Svoju karijeru započela je kao Account Executive, a zahvaljujući intuitivnom snalaženju u svetu društvenih mreža i influencer marketinga, ubrzo je postala ključni igrač u agencijskim projektima. Radila je na raznovrsnim projektima za klijente iz različitih industrija, što joj je omogućilo široke vidike i raznoliko iskustvo. Jedan od njenih značajnijih uspeha bio je osvajanje prvog mesta na takmičenju Young Lions u kategoriji Digital. Njen zanos, radoznalost, donošenje sveže perspektive te kreativnih ideja i dalje je vode kroz izazove marketinške industrije.

Nevena Rendeli Vejzović

Nevena Rendeli Vejzović

DIREKTORKA, PRIME TIME KOMUNIKACIJE

Novinarka, bivša televizijska voditeljka, sociološkinja, PR stručnjakinja, kolumnistkinja, event menadžerica i osnivačica agencije za odnose s javnošću i organizaciju evenata - Prime Time Komunikacije. Osim što stoji iza komunikacija projekata poput Weekend Media Festivala, Weekend Food Festivala, Sunset Sports Media Festivala, od 2023. godine idejna je začetnica i organizatorka Women’s Weekenda u Rijeci. Uz to, mama je tri djevojčice, trkačica i svetska putnica.

Kristina Livaja

Kristina Livaja

Content Specialista - Telegram (Super 1)

Kao dete je reklame volela više od crtanih filmova, a danas na njima svakodnevno radi. Reklamama, ne crtaćima, makar bi i to bio posao iz snova. Nakon završetka studija Međunarodnog poslovanja na kampusu uglednog američkog Univerziteta, započela je svoj karijerni put u nagrađivanoj međunarodnoj digitalnoj agenciji. Ove je godine bila u finalu Young Lions takmičenja pa se može pohvaliti i titulom jedne od najboljih mladih kreativaca u Hrvatskoj. Međutim, kao najveće će postignuće ove godine ipak spomenuti prelazak u native sektor Telegram Media Grupe gde sada brusi svoje veštine na poziciji Content Specialista.

Gabrijela Lipić

Gabrijela Lipić

Voditeljica prodaje i projekata - Ženski recenziRAJ

Diplomirana novinarka, marketingašica u dušli, no pre svega zaljubljenica u komunikaciju s drugim poslovnim partnerima, svoje je mesto u Ženskom recenziRAJu pronašla u ulozi voditeljice prodaje i projekata. Od dogovaranja saradnji s brendovima koje svi volimo, do organizacije evenata, pisanja recenzija i snimanja kreativnih Instagram videa - sve ovo Gabrijelu baš jako uveseljava. Kao mlada, ambiciozna žena, za sebe i Ženski recenziRAJ ima samo jednu želju, a to je širiti priču o recenzijama kao najkvalitetnijem native načinu predstavljanja brendova i postati broj jedan hrvatski medij za žene.

Ana Ćavar

Ana Ćavar

vlasnica i direktorka - Bonjour.ba

Vlasnica i direktorka lifestyle portala Bonjour.ba, mentorka mnogim brendovima, TEDx govornica, supruga, mama dvoje dece, foodie, zaljubljenica u putovanja i gourmet iskustva. Ana Ćavar je vlasnica i direktorka portala Bonjour.ba koji danas važi za najpopularniji bh. Lifestyle portal. Kao itekako poznato ime u kreativnoj industriji Bosne i Hercegovine, Ana ne krije zaljubljenost u svoj posao, a kao njegov najdraži deo ističe osmišljavanje i produkciju kampanja za klijente iz lifestyle niše. Tako je sa svojim timom za bosanskohercegovačko tržište producirala kampanje za brendove kao što su: Pantene, Coca-Cola, dm drogerie markt, Adidas, JYSK i mnoge druge. Rado ističe kako su autorski sadržaj visoke estetike te vrhunska produkcija ono što klijenti najviše cene u njenom radu, kao i radu njenog tima. Pored Bonjour.ba Ana je i odlična govornica, posebno na temu motivacije i inspiracije, a njenu priču je prepoznala i globalna platforma TEDx na kojoj je Ana 2022. godine održala svoj TEDx govor. Uz to Ana je prepoznata i kao edukator te je kroz karijeru bila mentorka brendovima koji rade u domenu kreativnih industrija s ciljem da im pomogne u izgradnji njihovih PR strategija, kao i u pozicioniranju njihovog brenda na bh. tržištu.

Maja Rudinac

Maja Rudinac

Client Service Director - New Moment, Bosna i Hercegovina

Maja više od osamnaest godina radi u najkreativnijoj agenciji na Balkanu i svoje znanje i iskustvo sticala je upravo u agenciji New Moment na temeljima koje je postavio Dragan Sakan. Iako je po zanimanju master ekonomije, marketing je njena ljubav. Radila je na projektima za najveće svetske brendove. U svoj portfolio upisuje preko 100 klijenata i svaki od njih ima posebno mesto u njenom srcu. Sa svojim timom u konkurenciji od 40.000 radova iz celog sveta osvojila kanskog lava za rad ”One book for peace” i ostvarila san koji mnogi iz naše industrije sanjaju.

Adnan Hodžić

Adnan Hodžić

MEDIA MANAGER - STUDIO NEXUS Sarajevo

Adnan Hodžić je iskusni medijski menadžer sa preko 13 godina iskustva u medijskoj i marketinškoj industriji. Bio je ključan u implementaciji marketinških strategija za neke od najvećih klijenata na bosanskohercegovačkom tržištu. Tokom svoje karijere, Adnan je pokazao izvrsno razumevanje medijskog tržišta i bio je u mogućnosti da iskoristi znanje za pokretanje uspešnih marketinških kampanja. Njegova stručnost se proteže kroz različite aspekte upravljanja medijima, uključujući strateško planiranje, izvođenje kampanja i analizu učinka. Adnanova uloga u agenciji Studio Nexus u Sarajevu omogućila mu je da blisko sarađuje sa različitim klijentima i poznat je po svojoj sposobnosti da razume potrebe klijenata i prevede ih u efikasne marketinške kampanje.

DIJANA TEPŠIĆ

DIJANA TEPŠIĆ

Kreativna direktorka - Play Team Agency

Dijana Tepšić je diplomirana komunikološkinja, magistar Gender/Rodnih nauka, preduzetnica, osnivačica i kreativna direktorka Play Team kreativne agencije. Direktorka programa Regionalnog komunikacijskog događaja “Play Media Day”. 5 godina je bila autorka i voditeljka regionalno prepoznatog TV show-a "RECreativno sa Dijanom Tepšić", koji je na vrlo afirmativan način, promovisao kreativne ljude i inspirativne priče širom regiona. Osnivačica je i urednica lifestyle magazina Ultra.ba. Predavačica, panelistkinja i moderatorka na različitim konferencijama, obukama, treninzima, seminarima, panelima i radionicama. Predsednica je Savjeta za kulturne i kreativne industrije Privredne komore RS. Ima dugogodišnje iskustvo rada u medijima, odnosima s javnošću i kreativnoj industriji. Dijana radi od svoje 16 godine, svoju karijeru je počela kao radio voditeljka i urednica radio emisija. 10 godina je radila u javnoj upravi u oblasti odnosa s javnošću, rodne ravnopravnosti i ljudskih prava. Oprobala se i kao DJ i kantautorka. Ona je storyteller i kreatorka digitalnog sadržaja. Ona je izabrala da radi ono što voli, te smatra da smo najsretniji kada radimo ono što volimo. Dijana kao tipični ovan, voli izazove, a kreativnost i inspiraciju pronalazi u svemu što je okružuje. Njen omiljeni citat je: “Ono o čemu sanjaš, možeš i da ostvariš”, kreativca Walta Disneya.

Boštjan Prijanovič

Boštjan Prijanovič

Managing Director - New Moment Slovenia

Boštjan je generalni direktor i partner u New Moment Ljubljana, sa 28 godina iskustva u oglašavanju, pisanju, predavanjima i mentorstvu. Bio je predsednik Slovenačkog udruženja reklamnih agencija, osnivač koučing kompanije i menadžer digitalnog start-apa.

Tina Koren

Tina Koren

DIGITAL DIRECTOR - STUDIO NEXUS Ljubljana

Tina je svoju karijeru u marketingu započela pre više od 15 godina, radeći u tradicionalnom i digitalnom marketingu. Od 2013. godine posvećena je digitalnom okruženju i tokom karijere u medijskim agencijama sarađivala je sa velikim klijentima kao što su Mercator, A1 Slovenija, Mars Vriglei, Baier i mnogi drugi. Trenutno rukovodi digitalnim timom u full-service medijskoj agenciji Studio Nekus. Njen privatni život je sušta suprotnost, u slobodnom vremenu uživa u nedigitalnom zaklonu prirode.

Maja Rosić

Maja Rosić

Managing Director New Moment, Crna Gora

Maja nakon stipendije u Saatchi&Saatchi, svojih 20 godina iskustva posvećuje advertising industriji. New Moment Crna Gora, pod njenim vođstvom, uspešno traje već 16 godina.

ANTONIO KARLOVIĆ

ANTONIO KARLOVIĆ

Digital Account Team Lead, GROUPM

Antonio Karlović je Digital Account Team Lead u zagrebačkom uredu GroupM-u. Poseduje višegodišnje iskustvo u vođenju digitalnih kampanja i kreiranju digitalnih strategija za globalne brandove kao što su IKEA, Erste Bank i Playstation. Trenutno vodi tim digitalnih accounta koji svakodnevno vode digitalne aktivnosti klijenata. U slobodno vreme završava doktorat na Sveučilištu u Zagrebu te je nagrađeni hrvatski pesnik koji je objavio tri samostalne zbirke poezije.

NATAŠA LUJANAC

NATAŠA LUJANAC

Consumer Journey Manager, Beiersdorf

Nataša je Consumer Journey Manager u Beiersdorfu, sa 23 godine iskustva u marketingu. Bila je brend menadžment u nekoliko kategorija, uključujući deceniju u digitalnoj sferi i e-com. Uspešno je predvodila digitalne inicijative u Adriatic regiji, sa posebnim fokusom na Hrvatsku, Sloveniju i Bosnu i Hercegovinu. Tokom protekle tri godine, bila je aktivno angažovana u zajedničkim naporima vezanim za digitalni marketing, uticajna partnerstva i upravljanje događajima širom regiona.

DARIA MILOLOŽ

DARIA MILOLOŽ

Adriatic brand manager, Beiersdorf

Daria je FMCG marketing ekspert s više od 13 godina regionalnog iskustva u brand management u multinacionalnim kompanijama. Trenutno deo NIVEA marketing tima u Beiersdorf-u, zadužena je za Adriatic regiju gde je odgovorna kao brand manager za “majku svih krema”.

Špela Štamol

Špela Štamol

Editor in Chief, GRAZIA Slovenia

Profesorka slovenačkog jezika i filozofije već od 2005. godine radim u medijama, najpre kao novinarka, kasnije kao urednica jednog lokalnog magazina Mariborčan i kasnije modnog magazina Bella Donna, a od 2011. preuzela sam mesto glavne urednice za GRAZIJU Slovenija. Ovaj veliki uspeh dosegnut je, kad sam u Milanu u imenu medijske kuće Videotop za koju sam radila dobro prošla sastanak sa regrutiranjem u veliku medijsku kuću Mondadori, tada još u vlasti Silvia Berlucsonija. Dve godine kasnije preuzela sam licencu za Sloveniju i GRAZIA je doživela veliki preporod. Nekoliko brojeva je trebalo, da je postala najčitanija u zemlji i od tada smo number one ispred Elle, Cosmopolitan, L&Z i ostalih. Mesto glavne urednice ne uzimam za posao uz kompjuter nego svaki dan pričam i radim sa svojom ekipom, posetim klijente i radimo evente, da bi upoznali svoju publiku, naša modna urednica je najpoznatija modna blogerica u zemlji i jedina ide na sve fashion weekove, tako da je GRAZIA i na Instagramu uvek prva iz Slovenije, koja se javlja uživo … Biti najbolji znači, da treba uvek raditi na tome. GRAZIA u 3. mesecu 2024. slavi već 12 godina u Sloveniji, ali za uzor su nam Italijani, koju su na tržištu više od 80 godina.

Milena Jakovljević

Milena Jakovljević

glavni kreativni direktor, Agencija DROM Slovenija

Profesionalna, pronicljiva i hrabra. Milena Jakovljević, glavni kreativni direktor Agencije DROM iz Slovenije, krenula je jednim od najsmelijih puteva sa 26 godina kada je počela da kokreira priču svoje agencije, koju je vodila sa sestrom 12 godina. Najviše uživa u navigaciji između kreativnih i strateških oblasti, a projekti u kojima je učestvovala dobili su preko 55 regionalnih i međunarodnih nagrada. Redovni je član stručnih žirija na digitalnim i kreativnim festivalima kao što su Golden Drum, Kaktus, SoMo borac, SOF, Diggit i Vebsi.

Lara Mlakar

Lara Mlakar

Mlađa digitalna strateginja

Lara Mlakar je oduvek znala da želi da radi u oglašavanju i našla je svoje mesto pod suncem u agenciji Luna \TBVA kao brend menadžer društvenih medija. Entuzijazam za sadržaje, svež pogled na svet i kontinuirani kontakt sa onim što se dešava u digitalnom okruženju, njeni su alati za kreiranje izvanrednih digitalnih sadržaja. Istraživanje digitalnog sveta dovelo ju je i u vode digitalne strategije, kojoj trenutno posvećuje najviše pažnje.

Dilyana Trapcheva

Dilyana Trapcheva

Social Media & Advocacy/Influencer manager

Social Media & Advocacy/Influencer manager za ADBA region (Bugarska, Srbija, Hrvatska, Slovenija, BIH) s radnim iskustvom u CPDju, LDBu sa specijalizacijom u kategorijama skin/body/deo.

Petra Mlakar Zorko

Petra Mlakar Zorko

Head of Communications & Advocacy L'ORÉAL Dermatological Beauty

Petra Mlakar Zorko studirala je u Ljubljani na Fakultetu za Društvene nauke – smer komunikologija i nakon završenih studija jedva je čekala da se zaposli i u praksi testira svoje teoretsko znanje o komunikacijama i odnosima sa javnošću. Zato je agencija Pristop, u kojoj se zaposlila nakon Fakulteta, bila savršeno mesto da stekne nova znanja o integrisanim marketinškim komunikacijama, korporativnim komuniciranju, advertisingu, brendingu i event managementu. Od svih klijenata u agenciji najviše je volela da radi za Vichy, zato je iskoristila priliku koja joj se nudila, da se zaposli u L'Oréal-u gde je radila u marketingu, digitalnim komunikacijama i trenutno je odgovorna za „Communications & Advocacy“ L'Oréal Dermatological Beauty diviziju koja uključuje brendove La Roche-Posay, CeraVe i Vichy.