Pravila

WANNABE DIGITAL AWARDS 2021
dodeljuje nagrade u 16 kategorija, i to:

 

1. Fashion Influencer of the year 2021

2. Beauty Influencer of the year 2021

3. Makeup Influencer of the year 2021

4. Food Influencer of the year 2021

5. Travel influencer of the year 2021

6. Fitness Influencer of the year 2021

7. Mom/Dad Influencer of the year 2021

8. Micro Influencer of the year 2021

9. Rising star of the year 2021

10. Comedy Influencer of the year 2021

11. Instagrammer of the year 2021

12. YouTuber of the year 2021

13. TikToker of the year

14. Celebrity influence 2021

15. People’s Choice Award 2021

16. Special Award 2021

 

Publika nominuje influensera ili se sam influenser nominuje u jednoj ili više kategorija koje najbolje predstavljaju njegov rad i nastup na društvenim mrežama u toku 2021. godine, uz obavezno popunjavanje naznačenih polja u formularu prijave. 
 

 

 

Prijave su moguće isključivo u navedenim kategorijama:

Best Micro-Influenser of the Year 2021

Rising Star of the Year 2021

Best TikToker of the Year 2021

Celebrity Influence of the Year 2021

People's Choice Influenser of the Year 2021

Sve prijave koje nemaju popunjena obavezna polja neće biti uzete u obzir kao validne.

Prijave se primaju od 5. decembra 2021. godine do 11. decembra 2021. godine u ponoć. Prijave pristigle nakon ovog datuma neće biti uzete u obzir.

Nakon poslate prijave, na e-mail adresu sa koje se nominovani prijavljuje stići će e-mail o uspešno poslatoj prijavi.

Sumiranjem svih prijava i kriterijuma, biće napravljen uži izbor nominovanih po navedenim kategorijama, koji će biti objavljen na sajtu 14. decembra 2021. godine.

Glas publike će biti uzet u obzir tokom glasanja žirija u svim nagradnim kategorijama sem u 2 nagradne kategorije (People's Choice Awards,  Celebrity Influence of the Year) gde je odlučujući kriterijum JEDINSTVENI broj glasova publike, koji će biti verifikovan nakon zvaničnog završetka glasanja. Glasanje publike će početi 14. decembra 2021. i trajaće do 27. decembra 2021, u ponoć.

Nominovani koji budu izabrani za finaliste, biće kontaktirani pre zvanične objave na sajtu.

Spisak svih članova žirija biće objavljen u potkategoriji sajta ŽIRI i ažuriran do objave nominovanih.

Nominovani moraju biti rođeni ili sa boravištem u Republici Srbiji.

Ukoliko nominovani uđe u uži izbor, a mlađi je od 18 godina, mora dostaviti saglasnost roditelja kako bi njegova prijava bila važeća.

Uži izbor nominovanih u svakoj kategoriji može imati do 10 finalista. Žiri zadržava pravo da ovaj broj poveća u skladu sa kriterijumima koji se uzimaju u obzir prilikom kreiranja užeg izbora nominovanih.

Svi lični podaci prijavljenih i drugih fizičkih lica koji učestvuju u nagradnom konkursu biće obrađivani shodno Pravilniku o zaštiti podataka o ličnosti i Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti. Svaka obrada podataka o ličnosti je ograničena na svrhu obrade na osnovu saglasnosti ili radi izvršenja ugovorne obaveze čemu prethodi obaveštenje o pravima lica na koji se podaci odnose.

Kriterijumi koji se uzimaju u obzir prilikom kreiranja užeg izbora nominovanih su:

Kategorija u kojoj se nalazi nominovani kao i šta od traženih kriterijuma za odgovarajuću kategoriju nominovani ispunjava

Integritet u nastupu na društvenim mrežama

Estetski izgled profila/bloga/kanala

Poslovna komunikacija u saradnji sa partnerskim brendovima

Broj followera/subscribera i engagement (prosečan engagement na postovima kao i engagement na sponzorisanom/očigledno brendiranom postu)

Dodatna pravila u zavisnosti od kategorije prijave:

Prijavljeni u kategoriji Micro-Influencer može imati bilo koji od kanala komunikacije na društvenim mrežama (Instagram, YouTube, TikTok), sa navedenim linkovima do istih, i broj pratilaca na društvenim mrežama do 20.000. 

Prijavljeni u kategoriji Rising Star of the Year može imati bilo koji od kanala komunikacije na društvenim mrežama (Instagram, YouTube, TikTok), sa navedenim linkovima do istih, ali ne sme imati više od tri komercijalne saradnje sa brendovima, zaključno sa 30.11.2021. godine.. 

Prijavljeni u kategorijama Fashion, Beauty, Makeup, Travel, Food, Fitness, Mom/Dad, Comedy Influencer obavezno moraju imati profil na barem jednoj od 3 društvene mreže (Instagram, YouTube ili TikTok) i naveden link do profila, a uzimaju se u obzir svi postojeći kanali komunikacije na društvenim mrežama. Tematika profila mora biti preovlađujuća prema kategoriji za koju su nominovani. 

Prijavljeni u kategoriji Best TikToker obavezno mora imati TikTok profil i naveden link do istog.

Prijavljeni u kategoriji Best Instagrammer mora imati Instagram profil i naveden link do istog, a uzimaju se u obzir i njegovi ostali kanali komunikacije na društvenim mrežama.

Prijavljeni u kategoriji Youtuber obavezno mora imati sopstveni YouTube kanal, a uzimaju se u obzir i njegovi ostali kanali komunikacije na društvenim mrežama.

Special Award se dodeljuje za poseban doprinos u razvoju blog/influenser zajednice.

Nagrada Celebrity Influence se dodeljuje poznatoj ličnosti koja ima aktivne profile na društvenim mrežama i koja je dobila najviše jedinstvenih glasova publike.

Nagrada People's Choice Influenser se dodeljuje influenseru po izboru publike, na osnovu jedinstvenih glasova.. 
 

NAPOMENA Organizatora: WANNABE DIGITAL AWARDS nije nagradna igra, a odabranim influenserima koji su pobednici u navedenim kategorijama uručuje se priznanje za njihov rad.