Pravila

WANNABE DIGITAL AWARDS 2022
dodeljuje nagrade u 14 kategorija, i to:

 

1. Fashion Influencer of the Year

2. InstaFashion star of the Year

3. Beauty Influencer of the Year

4. Food Influencer of the Year

5. Fitness & Health Influencer of the Year

6. Mom/Dad Influencer of the Year

7. Rising Star of the Year

8. Micro-influencer of the Year

9. Travel Influencer of the Year

10. TikToker of the Year

11. Comedy Influencer of the Year

12. The Most Responsible Influencer of the Year

13. The Most Positive Influencer of the Year

14. People’s Choice Award of the Year
 

 

Pravila:

Glas publike će biti uzet u obzir kao jedan glas člana žirija tokom glasanja žirija u svim nagradnim kategorijama, osim u nagradnoj kategoriji People's Choice Award, gde je odlučujući kriterijum JEDINSTVENI broj glasova publike, koji će biti verifikovan nakon zvaničnog završetka glasanja i može se razlikovati od broja prikazanog na sajtu. 

Glasanje publike će početi 14.11.2022. i trajaće do 20.11.2022. u ponoć.

Spisak svih članova žirija je objavljen u potkategoriji sajta ŽIRI. Glasanje članova žirija će početi 14.11.2022. i trajaće do 20.11.2022. u ponoć.

Nominovani moraju biti rođeni ili sa boravištem u Republici Srbiji.

Ukoliko nominovani uđe u uži izbor, a mlađi je od 18 godina, mora dostaviti saglasnost roditelja kako bi njegovo učešće bilo važeće.

Uži izbor nominovanih u svakoj kategoriji može imati do 5 finalista. Žiri zadržava pravo da ovaj broj poveća u skladu sa kriterijumima koji se uzimaju u obzir prilikom kreiranja užeg izbora nominovanih.

Svi lični podaci nominovanih lica biće obrađivani shodno Pravilniku o zaštiti podataka o ličnosti i Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti. Svaka obrada podataka o ličnosti je ograničena na svrhu obrade na osnovu saglasnosti ili radi izvršenja ugovorne obaveze, čemu prethodi obaveštenje o pravima lica na koje se podaci odnose.

Kriterijumi koji se uzimaju u obzir prilikom kreiranja užeg izbora nominovanih su:

Kategorija u kojoj se nalazi nominovani kao i šta od traženih kriterijuma za odgovarajuću kategoriju nominovani ispunjava

Integritet u nastupu na društvenim mrežama

Estetski izgled profila/bloga/kanala

Poslovna komunikacija u saradnji sa partnerskim brendovima

Broj followera/subscribera i engagement (prosečan engagement na postovima kao i engagement na sponzorisanom/očigledno brendiranom postu)

 

Ove godine, u skladu sa temom WANNABE DIGITAL AWARDS 2022: NEW CULTURE, predstavljamo dve specijalne kategorije nagrada koje se fokusiraju na društvenu odgovornost, tip i temu sadržaja koji plasiraju influenseri, a to su:

* NAPOMENA Organizatora: WANNABE DIGITAL AWARDS nije nagradna igra, a odabranim influenserima koji su pobednici u navedenim kategorijama uručuje se priznanje za njihov rad.

The Most Responsible Influencer of the Year

Ova kategorija nastala je sa idejom da se nagradi Influenser koji je najaktivnije i najglasnije govorio o društveno odgovornim temamama, aktuelnim tokom 2022. godine. Ovo podrazumeva da je u pitanju Influenser koji je svestan da veliki uticaj snosi i veliku odgovornost, pogotovo kada je reč o temama važnim za celokupnu zajednicu. Kriterijumi koji će biti uzeti u obzir su podizanje svesti o aktuelnim temama, konkretna dobra dela povodom tema na koje je skretao pažnju na društvenim mrežama i kojima je doneo korist zajednici.
 

The Most Positive Influencer of the Year

Influenser koji će biti nagrađen je osoba koja je delila najviše pozitivnog sadržaja na svom profilu – to može biti sadržaj motivacionog ili šaljivog tipa. Kriterijumi koji će biti uzeti u obzir su srdačnost, otvorenost, širenje pozitivne energije, uveseljavanje i motivisanje zajednice.