Pravila

WANNABE DIGITAL AWARDS 2020 dodeljuje nagrade u 22 kategorije, i to:

 1. Best Micro-Influenser of the Year 2020
 2. Best Mom Influenser of the Year 2020
 3. Best Fitness & Health Influenser of the Year 2020
 4. Rising Star of the Year 2020
 5. Best Beauty Blogger of the Year 2020
 6. Best Makeup Youtuber of the Year 2020
 7. Best Food Blogger of the Year 2020
 8. Best Travel Instagrammer of the Year 2020
 9. Best Fashion Instagrammer of the Year 2020
 10. Best Street Style of the Year 2020
 11. Best Lifestyle Instagrammer of the Year 2020
 12. Best Lifestyle Youtuber of the Year 2020
 13. Best Vlog Youtuber of the Year 2020
 14. Best Sketch Youtuber of the Year 2020
 15. Best Gaming Youtuber of the Year 2020
 16. Best TikToker of the Year 2020
 17. Best Instagrammer of the Year 2020
 18. Best Youtuber of the Year 2020
 19. Best Youtuber Hit Single of the Year 2020
 20. Special Award of the Year 2020
 21. Celebrity Influence of the Year 2020
 22. People's Choice Influenser of the Year 2020

Publika nominuje influensera ili se sam influenser nominuje u jednoj ili više kategorija koje najbolje predstavljaju njegov rad i nastup na društvenim mrežama u toku 2019. godine, uz obavezno popunjavanje naznačenih polja u formularu prijave.

Prijave su moguće isključivo u navedenim kategorijama: 
 

 1. Best Micro-Influenser of the Year 2020
 2. Rising Star of the Year 2020
 3. Best TikToker of the Year 2020
 4. Best Youtuber Hit Single of the Year 2020
 5. Celebrity Influence of the Year 2020
 6. People's Choice Influenser of the Year 2020

Sve prijave koje nemaju popunjena obavezna polja neće biti uzete u obzir kao validne.

Prijave se primaju od 9. marta 2020. godine do 14. marta 2020. godine u ponoć. Prijave pristigle nakon ovog datuma neće biti uzete u obzir.

Nakon poslate prijave, na e-mail adresu sa koje se nominovani prijavljuje stići će e-mail o uspešno poslatoj prijavi.

Sumiranjem svih prijava i kriterijuma, biće napravljen uži izbor nominovanih po navedenim kategorijama, koji će biti objavljen na sajtu 16. marta 2020. godine.

Spisak svih članova žirija biće objavljen u potkategoriji sajta ŽIRI i ažuriran do objave nominovanih.

Glas publike će biti uzet u obzir tokom glasanja žirija u svim nagradnim kategorijama sem u 3 nagradne kategorije (People's Choice Awards,  Celebrity Influence of the Year, Best Youtuber Hit Single of the Year) gde je odlučujući kriterijum JEDINSTVENI broj glasova publike, koji će biti verifikovan nakon zvaničnog završetka glasanja. Glasanje publike će početi 16. marta 2020. i trajaće do 15. aprila 2020, u ponoć.

Nominovani koji budu izabrani za finaliste, biće kontaktirani pre zvanične objave na sajtu.

Nominovani moraju biti rođeni ili sa boravištem u Republici Srbiji.

Ukoliko nominovani uđe u uži izbor, a mlađi je od 18 godina, mora dostaviti saglasnost roditelja kako bi njegova prijava bila važeća.

Uži izbor nominovanih u svakoj kategoriji može imati do 10 finalista. Žiri zadržava pravo da ovaj broj poveća u skladu sa kriterijumima koji se uzimaju u obzir prilikom kreiranja užeg izbora nominovanih.

Svi lični podaci prijavljenih i drugih fizičkih lica koji učestvuju u nagradnom konkursu biće obrađivani shodno Pravilniku o zaštiti podataka o ličnosti i Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti. Svaka obrada podataka o ličnosti je ograničena na svrhu obrade na osnovu saglasnosti ili radi izvršenja ugovorne obaveze čemu prethodi obaveštenje o pravima lica na koji se podaci odnose.

Kriterijumi koji se uzimaju u obzir prilikom kreiranja užeg izbora nominovanih su: 

 1. Kategorija u kojoj se nalazi nominovani kao i šta od traženih kriterijuma za odgovarajuću kategoriju nominovani ispunjava
 2. Integritet u nastupu na društvenim mrežama
 3. Estetski izgled profila/bloga/kanala
 4. Poslovna komunikacija u saradnji sa partnerskim brendovima
 5. Broj followera/subscribera i engagement (prosečan engagement na postovima kao i engagement na sponzorisanom/očigledno brendiranom postu)

Dodatna pravila u zavisnosti od kategorije prijave

Prijavljeni u kategoriji Micro-Influenser može imati bilo koji od kanala komunikacije na društvenim mrežama (Instagram, YouTube) ili blog, sa navedenim linkovima do istih, i broj pratilaca na društvenim mrežama do 10.000. 

Prijavljeni u kategoriji Mom Influenser može imati bilo koji od kanala komunikacije na društvenim mrežama (Instagram, YouTube) ili blog, sa navedenim linkovima do istih, sa sadržajem pretežno usmerenim na temu majčinstva. 

Prijavljeni u kategoriji Fitness & Health Influenser može imati bilo koji od kanala komunikacije na društvenim mrežama (Instagram, YouTube) ili blog, sa navedenim linkovima do istih, sa sadržajem pretežno usmerenim na temu zdravlja i/ili fitnesa. 

Prijavljeni u kategoriji Rising Star of the Year može imati bilo koji od kanala komunikacije na društvenim mrežama (Instagram, YouTube) ili blog, sa navedenim linkovima do istih, ali ne sme imati više od tri komercijalne saradnje sa brendovima, zaključno sa 31.12.2019. 

Prijavljeni u kategoriji Beauty Blogger obavezno mora imati beauty blog i naveden link do istog, a uzimaju se u obzir i njegovi ostali kanali komunikacije na društvenim mrežama.

Prijavljeni u kategoriji Makeup Youtuber obavezno mora imati sopstveni YouTube kanal sa preovlađujućom makeup tematikom, a uzimaju se u obzir i njegovi ostali kanali komunikacije na društvenim mrežama.

Prijavljeni u kategoriji Food Blogger obavezno mora imati food blog i naveden link do istog, a uzimaju se u obzir i njegovi ostali kanali komunikacije na društvenim mrežama.

Prijavljeni u kategoriji Travel Instagrammer obavezno mora imati Instagram profil i naveden link do istog, a uzimaju se u obzir i njegovi ostali kanali komunikacije na društvenim mrežama.

Prijavljeni u kategoriji Fashion Instagrammer obavezno mora imati Instagram profil i naveden link do istog, a uzimaju se u obzir i njegovi ostali kanali komunikacije na društvenim mrežama.

Prijavljeni u kategoriji Best Street Style obavezno mora imati Instagram profil ili modni blog sa street style fotografijama.

Prijavljeni u kategoriji Lifestyle Instagrammer obavezno mora imati Instagram profil i naveden link do istog, a uzimaju se u obzir i njegovi ostali kanali komunikacije na društvenim mrežama.

Prijavljeni u kategoriji Lifestyle Youtuber obavezno mora imati sopstveni YouTube kanal sa lifestyle tematikom, a uzimaju se u obzir i njegovi ostali kanali komunikacije na društvenim mrežama.

Prijavljeni u kategoriji Vlog Youtuber obavezno mora imati sopstveni YouTube kanal sa preovlađujućom vlog formom videa, a uzimaju se u obzir i njegovi ostali kanali komunikacije na društvenim mrežama.

Prijavljeni u kategoriji Sketch Youtuber obavezno mora imati sopstveni YouTube kanal, a uzimaju se u obzir i njegovi ostali kanali komunikacije na društvenim mrežama.

Prijavljeni u kategoriji Gaming Youtuber obavezno mora imati sopstveni YouTube kanal, a uzimaju se u obzir i njegovi ostali kanali komunikacije na društvenim mrežama.

Prijavljeni u kategoriji Best TikToker obavezno mora imati TikTok profil i naveden link do istog.

Prijavljeni u kategoriji Best Instagrammer mora imati Instagram profil i naveden link do istog, a uzimaju se u obzir i njegovi ostali kanali komunikacije na društvenim mrežama.

Prijavljeni u kategoriji Youtuber obavezno mora imati sopstveni YouTube kanal, a uzimaju se u obzir i njegovi ostali kanali komunikacije na društvenim mrežama.

Prijavljeni u kategoriji Best Youtuber Hit Single mora biti Youtuber i imati sopstveni YouTube kanal na kom je objavio minimum jednu svoju pesmu.

Special Award se dodeljuje za poseban doprinos u razvoju blog/influenser zajednice.

Nagrada Celebrity Influence se dodeljuje poznatoj ličnosti koja ima aktivne profile na društvenim mrežama.

Nagrada People's Choice Influenser se dodeljuje influenseru po izboru publike. 

NAPOMENA Organizator: WANNABE DIGITAL AWARDS nije nagradni konkurs niti nagradna igra, a odabranim influenserima koji su pobednici u navedenim kategorijama uručuje se priznanje za njihov rad.